Νέα ΚΥΑ για τη λειτουργία των Δικαστηρίων από 8/02 ως 15/02

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τη λειτουργία των Δικαστηρίων από 8/02 ως 15/02. Η νέα ΚΥΑ για τα “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID–19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00”.

Λειτουργία των Δικαστηρίων

Παρά το γεγονός ότι ο δικηγορικός κλάδος έχει ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την επιβίωση πλέον των δικηγόρων, πράγμα το οποίο είναι ένα πραγματικό γεγονός, η νέα ΚΥΑ δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό και οι η λειτουργία των Δικαστηρίων της χώρας παραμένει για μια ακόμη εβδομάδα εξαιρετικά περιορισμένη.

Οι διατάξεις της ΚΥΑ για τη λειτουργία των Δικαστηρίων, αλλά και για τις Εισαγγελίες, Στρατιωτικά Δικαστήρια, έμμισθα, άμισθα Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” προβλέπουν ειδικότερα:

leitourgia ton dikastirion

leitourgia ton dikastirion

leitourgia ton dikastirion

leitpurgia ton dikastirion

leitourgia ton dikastirion

leitourgia ton dikastirion

leitourgia ton dikastirion

leitourgia ton dikastirion

leitourgia ton dikastirion9

leitourgia ton dikastirion10

leitourgia ton dikastirion

leitourgia ton dikastirion12

λειτουργία των δικαστηρίων

λειτουργία των δικαστηρίων

λειτουργία των δικαστηρίων

λειτουργία των δικαστηρίων

λειτουργία των δικαστηρίων 17

λειτουργία των δικαστηρίων 18λειτουργία των δικαστηρίων 19λειτουργία των δικαστηρίων 20λειτουργία των δικαστηρίων 21λειτουργία των δικαστηρίων 22λειτουργία των δικαστηρίων 23λειτουργία των δικαστηρίων 24λειτουργία των δικαστηρίων 25λειτουργία των δικαστηρίων 26

Εκτός από τη λειτουργία των Δικαστηρίων, η νέα ΚΥΑ προβλέπει ειδικότερα:

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης

1. Προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID–19 θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης (επιτήρησης, αυξημένου κινδύνου, πολύ αυξημένου κινδύνου και μητροπολιτικών περιοχών), σύμφωνα με την παρ. 1Β. 1Α.

Περιοχές σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου

α) Εντάσσονται: αα) η Π.Ε. Λέσβου, αβ) η Π.Ε. Ζακύνθου, αγ) ο Δήμος Εορδαίας Π.Ε. Κοζάνης, αδ) οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Π.Ε. Βοιωτίας, αε) ο Δήμος Σπάρτης της Π.Ε. Λακωνίας, αστ) ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης της Π.Ε. Ηλείας, αζ) ο Δήμος Τεμπών της Π.Ε. Λάρισας, αη) ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού της Π.Ε.Πιερίας, αθ) ο Δήμος Διρφυών – Μεσσαπίων της Π.Ε. Εύβοιας και αι) ο Δήμος Ρεθύμνης της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Περιοχές σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

β) Εντάσσονται: βα) ο Δήμος Πατρέων, ββ) ο Δήμος Χαλκιδέων  βγ) ο Δήμος Αγίου Νικολάου της Π.Ε Λασιθίου, βδ) ο Δήμος Μυκόνου της Π.Ε. Μυκόνου, και βε) ο Δήμος Θήρας της Π.Ε.Θήρας

Στο επίπεδο μητροπολιτικών περιοχών

γ) εντάσσονται: γα) η Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, γβ) η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και γγ) η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

δ) Στο επίπεδο επιτήρησης εντάσσονται οι λοιπές περιοχές της Επικράτειας.

Περιορισμός της κυκλοφορίας

Προβλέπεται, όπως και στις προηγούμενες ΚΥΑ περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω, εκτός αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της ΚΥΑ

2. Οι προβλέψεις της νέας ΚΥΑ ισχύουν:

  • α) Από τις 5.00 έως τις 21.00 για τις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο επιτήρησης και από τις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο μητροπολιτικών περιοχών, ειδικώς κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή, στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
  • β) Από τις 5:00 έως τις 18:00 για τις υπόλοιπες περιοχές της Επικράτειας, δηλαδή αυτές που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, καθώς και, ειδικώς για τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, στην Περιφέρεια Αττικής (πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων) και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση πολιτών

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

  • α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
  • β) Μετακίνηση από και προς το σχολείο/φορέα/εξεταστικό κέντρο, εφόσον λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.
  • γ) Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό, κτηνίατρο ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
  • δ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση, σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις της παρούσας.
  • ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • στ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • ζ) Μετάβαση σε χώρο λατρείας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • η) Συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο/φορέα/ εξεταστικό κέντρο από γονέα ή κηδεμόνα.
  • θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.
  • ι) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
  • ια) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.
  • ιβ) Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη.
  • ιγ) Μετάβαση προς τον σκοπό συμμετοχής σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προστασίας της δημόσιας υγείας.
  • ιδ) Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.
  • ιε) Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.
  • ιστ) Μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  • ιζ) Μετακίνηση προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.
  • ιη) Μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου προς τον σκοπό αντιμετώπισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, και μόνο εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η μετακίνηση της παρούσας περίπτωσης δύναται να πραγματοποιείται με τη συμμετοχή έως τεσσάρων (4) ατόμων.

Διαβάστε επίσης: Να ανοίξουν τώρα τα δικαστήρια!GDPR-To Βίντεο είναι αρχείο προσωπικών δεδομένων

Ακολουθήστε μας: facebooklinkedin

ΕχεμύθειαΕμπιστοσύνηΆμεση ΕξυπηρέτησηΕμπειρία

Το δικηγορικό γραφείο FARMAKIS LAW απαρτίζεται από στελέχη με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στο Εμπορικό & Εταιρικό Δίκαιο καθώς και από πολυπληθές τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβούλων.

ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ