Αίτημα λογοδοσίας από τον ΔΣΑ προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ για τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ

Λογοδοσία ζητούν οι δικηγόροι από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, για τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ (Ν.3968/2011) και τα αποθεματικά του.

Τί προκάλεσε το αίτημα αυτό:

Οι δικηγόροι, όπως πολλοί επιστήμονες, υπήρξαν και είναι από τους μεγάλους χαμένους της όλης υπόθεσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ενώ δεν ανήκουν στους ΚΑΔ, στα επαγγέλματα, των οποίων η δραστηριότητα ανεστάλη, η κύρια και βασική τους δραστηριότητα παρ’ όλα αυτά, ήταν ουσιαστικά σε αναστολή. Η λειτουργία των δικαστηρίων έχει ανασταλεί με αποτέλεσμα, στην πραγματικότητα να μην μπορούν να εργαστούν.

Είναι ήδη γνωστό ότι πολλές φορές προσπάθησαν να πετύχουν, ως κλάδος, να λάβουν κάποιο βοήθημα ή χορήγημα. Οι λέξεις δεν έχουν σημασία. Η ουσία είναι ότι παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες πανταχόθεν, στην πραγματικότητα, ουδέποτε έλαβαν αυτό το βοήθημα. Μέχρι σήμερα ανακοινώθηκε πολλές φορές, αλλά ποτέ δεν έγινε πράξη. Το σενάριο ήταν να δοθεί αυτό το βοήθημα των 400 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ (Ν. 3968/2011) στον οποίο κατέληγαν τα χρήματα τα οποία οι δικηγόροι και όλοι οι επιστήμονες έδιναν κάθε μήνα εισφορά.

Αν υπολογίσει κανείς ότι έκαστος δικηγόρος πληρώνει αυτή την εισφορά για τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ (Ν. 3968/2011) από το 2012, το συνολικό κονδύλιο για την καταβολή του βοηθήματος σε κάθε δικηγόρο, δεν θα ξεπερνούσε το συνολικό κεφάλαιο του λογαριασμού (χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι όλων των ετών).

Ζητήθηκε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να παρασχεθούν πληροφορίες για τα ποσά που εισέπραξε και απέδωσε από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ (Ν. 3968/2011), αλλά η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έδωσε απαντήσεις μέχρι σήμερα. Έτσι, λογοδοσία ζητούν οι δικηγόροι, ώστε να βρεθεί η άκρη του νήματος.

Αίτημα λογοδοσίας:

Λογοδοσία ζητούν οι δικηγόροι από τον Διο9ικητή του ΕΦΚΑ. Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει παράσχει τις αναγκαίες πληροφορίες για τα ποσά που εισέπραξε και τα ποσά που απέδωσε στον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ (Ν.3986/2011), ο οποίος έχει συγκροτηθεί αποκλειστικά και μόνο από την καταβολή εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, επί 9 συναπτά έτη, ο ΔΣΑ υπέβαλε σήμερα σύμφωνα με το άρθρο 90 ν. 4194/2013 (Κώδικα Δικηγόρων), αίτημα λογοδοσίας προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑμε το οποίο ζητείται εντός 10 (πλήρων) ημερών να χορηγηθεί:

α) λεπτομερής ισολογισμός και απολογισμός για τα έτη 2011 έως και 2020 της είσπραξης και απόδοσης των εισφορών του ειδικού λογαριασμού ανεργίας ασφαλισμένων τ.ΕΤΑΑ·

β) Η κατά μήνα από του έτους 2011 και μέχρι τέλους 2020 πορεία της είσπραξης των εισφορών του ανωτέρω ειδικού λογαριασμού με αριθμό υποχρέων (αναλυτικά δικηγόρων, μηχανικών κλπ.) εισπραχθεισών και αποδοθεισών εισφορών στον ΟΑΕΔ και

γ) η τυχόν παρακράτηση εισφορών ανεργίας προς χρήση σε έτερους σκοπούς, το ύψος αυτής, τους λόγους που την επέβαλαν καθώς και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.

Διαβάστε επίσης: Να ανοίξουν τώρα τα δικαστήρια!Κ.Ε.Δ.: Κτηματολογική διαφορά

Ακολουθείστε μας: https://www.facebook.com/farmakis.lawhttps://www.linkedin.com/in/kostas-farmakis-56184684/

ΕχεμύθειαΕμπιστοσύνηΆμεση ΕξυπηρέτησηΕμπειρία

Το δικηγορικό γραφείο FARMAKIS LAW απαρτίζεται από στελέχη με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στο Εμπορικό & Εταιρικό Δίκαιο καθώς και από πολυπληθές τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβούλων.

ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ